Избират между Шопов и Андриан помощник-треньора на „Ямбол”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВариантите за помощник-треньор през новия сезон на мъжкия „Ямбол” са два – или опитният Румен Шопов или младокът Андриан Илчев. Това е решено на заседание на баскетболен клуб „Тунджа”, но все пак се чака завръщането на старши треньора Юлиян Радионов от Япония, за да каже и той своята дума.
Думата на младия наставник на „жълто-сините” обаче трябва да бъде в този „диапазон”- или Шопов, или Илчев, въпреки че Радионов харесва работата в тандем с Ивайло Стоименов от Велико Търново.
Точно присъствието на Ивайло през миналия шампионат съвсем близо до Юли обаче се счита, че е дало лоши плодове и по тази причина изключително амбициозният треньор от „Етър” е неприемлив вариант за хората от баскетболното ръководство.
Особено за депутата от ГЕРБ Иван Чолаков, който неведнъж е споделял пред „Делник”, че Стоименов мъти главата на Юлиян Радионов.
Идеята е ямболски млад специалист да навлиза в работата с мъжки тим. При тази формулировка обаче, Шопов трудно може да мине за начинаещ, тъй като от доста време е наставник в детско-юношеската ни школа. Той бе и помощник-треньор на мъжкия отбор, когато начело бе Валери Бъчваров.
Това стана през сезон 2004-2005 г., тимът ни все още се казваше „Ямболгаз”, но изключително мощната частна компания „Овергаз” вече бе рязко намалила бюджета на отбора. Тогава имаше и куриозна ситуация – най-напред бе обявено, че Румен Шопов е старши треньор, броени дни след това палачинката се обърна и Валери Бъчваров стана водещия специалист.
Вторият вариант за помощник на Радионов е Андриан Илчев. Той действително е отскоро в професията, води два сезона детски формации, а и възрастта му е далеч под тази на старши треньора.

About the Author :