„Избирателите не са крепостни селяни”, обясни в Ямбол Георги Първанов

georgi-pyrvanov1„Винаги съм се смущавал, че се гледа на избирателите като на крепостни селяни. Към тях по този начин се отнасят доста от българските партии, имащи иначе претенциите, че са демократични”, каза при посещението си в четвъртък в Ямбол Георги Първанов.
Председателят на партия „Алтернатива за българско възраждане” насочи тази стрела най-вече към доскорошните си съратници от БСП. Бившият президент, който седна в стола на държавния глава и при двата си мандата именно с подкрепата на Българската социалистическа партия, заби още един шамар на столетницата, като обяви, че „на „Позитано” 20 дълго се оправдаваха за неблагополучията си с появата на АБВ”.
Запитан на пресконференцията, дали водената от него политическа формация ще влезе в Народното събрание, Първанов отговори, че не е коректно в една предизборна кампания, по медиите от сутрин до вечер да се брои кой колко гласове ще получи. Тези прогнози, са меко казано, съмнителни, особено когато се правят от социолози.
Лидерът на АБВ допълни, че партията ще разшири влиянието си. На евровота ние имахме относително високи резултати в големите градове, но крайно незадоволително представяне по селата и в малките градове. Той счита, че се е получило така, понеже избирателите още не могат да направят разграничението между АБВ и БСП.
БСП има голям проблем с водачите на листите си за парламентарните избори. Те се спускали от „Позитано” 20 , въпреки че хората не желаели това.
„Кажете каква работа има Димитър Дъбов в Пловдив като водач на тамошната листа”, попипа бившият президент, „ Дъбов е ходил в Пловдив вероятно само като ученик на екскурзия. Истината е, че него не искат да го видят в Шумен и му търсиха някъде място”, заяви още лидерът на АБВ, преди да замине за Елхово, където трябваше да се запознае с тамошните членове на формацията.

About the Author :