„Идеалният съпруг“ онлайн в четвъртък

Ямбол, 06.05.2020 г.

„Идеалният съпруг“ от Оскар Уайлд е поредният спектакъл на Драматичен театър „Невена Коканова“ в поредицата „Театър онлайн“.

„Идеалният съпруг“ е една комедия съчетала в себе си целия блясък на остроумието на автора на пиесата. Реалност или измислица е идеалът ни за човекът до нас? Може ли компромисите да са част от представата ни за него? И имат ли цена тези компромиси? Отговорите се крият във виртуозното решение на ямболския театър с режисьор Тодор Димитров и цяло съзвездие от талантливи актьори. Сценографията и костюмите са дело на Милена Пантелеева, а в ролите се превъплащават Цветелина Кънева, Михаил Лазаров, Христо Доков, Мария Панайотова, Капка Валентинова, Яна Бобева, Симеон Дамянов и Волен Митев.

Сър Робърт Чилтърн е идеален съпруг с блестяща кариера, докато не се появява една фатална жена, която притежава писмо, криеща тайната на неговото минало. Политическо изнудване поставя на изпитание любовта, доверието и приятелството между две влюбени двойки. Оплетени в забавни перипетии и недоразумения с неочаквани обрати персонажите се изправят пред въпроса: „Да имаш или да бъдеш?“ Ще успее ли любовта да прости минали прегрешения? Въпрос, чийто отговор очаква зрителите в края на спектакъла.

„Идеалният съпруг“ от Оскар Уайлд е в репертоара на Драматичен театър „Невена Коканова“ от 2015 година.

На 7 май във фейсбук профилите на ямболския театър любителите на театралното изкуство имат възможност да се докоснат до класиката.

About the Author :

Leave a reply