Ивко Ивков е най-новото попълнение в отбора на Ямбол

news18_4-2Баскетболният отбор на Ямбол привлече в състава си за сезон 2018/2019 лекото крило Ивко Ивков, съобщава yambolbasketball.com. Той е висок 196 см и е на 23 години.

Ивков идва от отбора на Спартак Плевен, за който през изминалия сезон изигра 29 мача във всички турнири. За средно 22.0 минути той реализира по 9.6 точки и взема по 4.0 борби.
Ивко Ивков е юноша на Балкан. През 2014 става MVP на Държавното първенство за юноши. Има мачове за националния отбор на България U20. Участник е на две европейски първенства в тази възрастова група и двете в Дивизия „А“.
Освен за Спартак Плевен новият играч на Ямбол е играл в НБЛ и за родния Балкан, както и за Левски 2014. Като играч с двоен лиценз е играл в „А“ група за Чавдар /Троян/, Академик /Благоевград/ и Атлетик /София/.

Дни преди това беше обявено привличането от Самоков на плеймейкъра Дарин Иванов.

В същото време един от най-перспективните играчи на БК Ямбол-Андрей Иванов напуска родния клуб и ще облече екипа на столичния Академик. 206-сантиметровият  баскетболист през последния сезон беше вече твърда величина и стожер в състава на отбора. Ники Върбанов пък ще играе за Спартак Плевен.

 

About the Author :

Leave a reply