Ивета грабна Голямата награда на „Цветен камертон 2016” под Сините камъни

sl-sl-25042016-00-0001Ямболската певица Ивета Костова спечели голямата награда на националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон 2016”. Фестивалът се състоя на Лазаровден и Цветница в Сливен, под патронажа на кмета Стефан Радев.

Статуетката „Цветен камертон” връчи на възпитаничката на музикалния педагог Мария Ангелова, композиторът Валентин Пензов, а Ивета получи и парична награда от 200 лева . В тазгодишното 13-то издание на конкурса участваха близо 100 изпълнители от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи – от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 20 години. Те се изявиха на две сцени във Военния клуб в града под Сините камъни.

Председател на журито бе известният естраден изпълнител Панайот Панайотов, младите певци бяха оценявани и от композиторите Хайгашот Агасян, Валентин Пензов, Светослав Лобошки, както и от музикалния педагог Росица Кунева и от диригента Димитър Караминков. Организатори на традиционния конкурс са община Сливен, Детски комплекс-Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители “Ритъм”, Военен клуб – Сливен, Младежки дом – Сливен и сдружение “Цветен камертон”.

Ивета Костова е на 18 години, ученичка е в 11 клас на Гимназия „Васил Левски”-Ямбол, от малка се подготвя в читалище „Съгласие”, под ръководството на музикалния педагог Мария Ангелова.

Ивета придоби голяма популярност миналата година, когато се представи отлично в конкурса “Гласът на България”.

About the Author :