Иван Чолаков: Ямбол спешно се нуждае от ремонт на пистата на стадиона

???????????????????????????????На този етап град Ямбол има спешна нужда от ремонт и изграждане пистата на стадиона е установил спортния министър Красен Кралев при посещението му в ямбол и обхода на спортно-материалната база, съобщи народният представител на ГЕРБ Иван Чолаков. Министърът е бил поканен не само заради церемонията по връчване на Годишните награди на фондация „Енчо Керязов”, но и за да се запознае със състоянието на спортната база в града и в региона.

Иван Чолаков обясни, че ремонтът на пистата на стадиона е най-спешен, защото всички спортове водят подготовката си на градския стадион, а спортът е свързан с бягане.

Според Иван Чолаков партия ГЕРБ и при предишното управление е показала, че „спортната инфраструктура стои на първо място, защото правенето на спорт е компонент на няколко свързани неща, които са база, финансиране, спортни педагози и спортистите”. Депутатът допълни, че ако нямаш база, можеш да имаш много пари и много квалитетни специалисти, но пак да не се постигат резултати, защото без база не може.

Иван Чолаков обясни, че има няколко варианта за ремонт. Ако бъде завършено започнатото, защото има 100 метра ремонтирани и около 600 – 700 за ремонт, финансирането ще е едно, но за да се направи модерно съоръжение, ще са необходими около 1 млн. – 1,1 млн. лв. само за пистата.

Иван Чолаков каза още, че в тазгодишния бюджет на община Ямбол ще се заложат средства за проектиране на ремонта на пистата.

Министър Кралев е уверил домакините си, че ще опита да защити пред премиера финансов ресурс от 10-15 млн. лв. за ремонт на спортните бази.

Ямболският депутат изтъкна, че не отхвърлят идеята и за нова спортна зала, защото 2015 г. се навършват 50 години от официалното откриване на зала „Диана”.

About the Author :