Иван Чолаков предлага интересни промени в регламента за първенството и Купата

чольоЯмболската баскетболна легенда Иван Чолаков, който през тази година е председател на Лигата, предложи интересни промени както в регламента за шампионата, така и в турнира за Купата на България при мъжете.

В шампионата Чолаков предлага четвъртфиналните плейофи да се увеличат като двубои и да станат до три победи от пет двубоя, а финалът евентуално да е четири победи от седем срещи.

Има и идея турнирът за Купата на България да се провежда във формат, подобен на този в Гърция. „Обсъжда се да преминем на гръцкия вариант, в който се играе на разменено гостуване, като на този етап не участват първите четири отбора от първенството. Това е основното“, предлага още председател на Националната баскетболна лига.

Все още обаче обсъжданите промени не са приети официално. Очаква се окончателното решение да бъде взето в края на юни, когато трябва да има ново Общо събрание на НБЛ.

Най-добрият треньор в баскетболната история на Ямбол засега не мисли да се връща към треньорската професия. “Постигнал съм всички възможни медали от първенството на България, така че на практика няма какво да преследвам там”, сподели пред “Делник” Иван Чолаков”. Той, под една или друга форма, се завръща изцяло в баскетбола, след като бе втори в листата на ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори, а влезе само първият, доктор Юлиян Папашимов. Чолаков изкара два непълни мандата в Народното събрание, където не бе сред особено активните оратори.

Най-вероятно Иван Чолаков ще поеме поста изпълнителен директор на баскетболен клуб „Тунджа”, а е възможен и още един вариант – да стане президент на клуба. Мандатът на досегашния президент Валентин Ревански отдавна изтече, а и самият дълголетен президент отдавна е декларирал, че се чувства уморен и желае Общото събрание да го освободи от поста.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply