Иван Чолаков отчете дейността си в 43-то Народно събрание

cholakovУдовлетворен съм от работата си като народен представител в 43-то Народно събрание, заяви пред медиите народният представител от ГЕРБ Иван Чолаков, който представи отчет за дейността си за 2 години и три месеца живот на последния парламент.

Той направи подробен отчет в кои комисии е участвал, в кои законопроекти е бил съвносител, колко изказвания и колко въпроси е задал, но заяви, че е най-удовлетворен от усилията, които е положил за промени в Закона за опазване на околната среда, които регламентират, че предприятията, които се занимават с утилизация и взривни дейности, ще трябва да реализират инвестиционните си намерения само след съгласие на населението, т. е. след одобрен ОВОС, за което са настоявали местните хора и инициативният комитет на село Лозенец.

Другото важно според него завоевание е, че е успял да прокара идеята да се запази третия час по физическо възпитание с промяната той да се води от треньори.

През периода на работа на 43-тия парламент Иван Чолаков е провел 150 приемни в региона, срещал се е с граждани и е бил отворен към проблемите на хората.

Сред нещата, с които може да се гордее, Чолаков изтъкна и новата тревна настилка на стадиона в Ямбол, за която е успял да убеди министъра на спорта.

Според ямболския депутат разликата между двата парламента, в които той беше участник, е, че първият реално не е работил заради многобройните стачки, заграждения и проблемите в него, а вторият е показал как трябва да се провежда коалиционна политика по правила, а не безпринципни коалиции, каквито, според него, преди това е имало.

По повод на участието му в листата за предсрочните избори като представител на гражданската квота в ГЕРБ Иван Чолаков само коментира, че ако си е свършил добре работата като народен представител досега, ще бъде отново предложен и за следващия парламент, но повече не навлезе в подробности.

Стана ясно само, че вероятно в понеделник – вторник листите ще бъдат обявени, след като бъдат одобрени от изпълнителната комисия на партията.

 

About the Author :

Leave a reply