Иван Чолаков: „Няма да освобождаваме Карун Джонсън, подаваме жалба до Федерацията”

Ivan Cholakov Press CupЧленът на Управителния съвет на баскетболен клуб „Тунджа” Иван Чолаков заяви пред „Делник”, че въпросът за освобождаване на Карун Джонсън изобщо не стои на дневен ред. „Гледах двубоя в Ботевград по интернет, съдиите не свириха обективно и ощетиха доста нашия тим. Ситуацията, при която бе дисквалифициран Джонсън, стана под нашия кош и затова момчетата наскачаха и влязоха на терена. Но нито един наш баскетболист при тази ситуация не е удрял или блъскал състезател на „Балкан”. Ще подадем жалба до Българската федерация по баскетбол, защото така не може да продължава. Не можем да подадем констатация за този мач, понеже формално нарушение на правилника няма, и щом играчи влязат на терена по този начин, те трябва да бъдат дисквалифицирани, каза още за „Делник” Иван Чолаков.
Депутатът от ГЕРБ е и член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, вчера той търсеше разговор с президента на БФБ Георги Глушков, за да се изяснят някои неща по случая в Ботевград. Управителният съвет на баскетболен клуб „Тунджа” обаче днес до обед още не беше се събирал, за да обсъди нещата.
Чолаков е провел междувременно разговор със старши треньора Радионов, с Джонсън и другите чуждестранни баскетболисти на „Ямбол”. При скандала в залата на „Балкан”, на терена влязоха капитанът Говедаров, Милен Костов, Иван Тенев, Стойо Чолаков и Евгени Иванов. Те, заедно с Джонсън, нямат право да играят в следващия двубой на нашите, който е на 7 февруари, събота.

About the Author :