Иван Кърцъков отново иска оставката на кмета Валентин Ревански

До кмета на община Ямбол

Валентин Ревански 

Копие:

До председателя на ОбС Ямбол

Антон Шиков 

До ПК и общинските съветници на ОбС Ямбол мандат 2019-2023 

До медиите

 

И С К А Н Е

от Иван Димитров Кърцъков 

            Относно: Оставка на кмета Валентин Ревански 

Уважаеми г-н Ревански,

Уважаеми г-н Шиков,

Уважаеми  госпожи и господа общински съветници,

Уважаеми госпожи и господа от медиите, 

Все очаквах след множеството писма и сигнали до вас нещо да се промени в положителна посока в община Ямбол, освен засаждането на кокорчета, трева в коритото на река Тунджа и боядисване на парапети на мостовете, които отново ръждясаха. Към днешна дата аз имам следните питания към кмета Валентин Ревански: 

 1. Възстановихте ли надвзетите суми по данък придобиване на ощетените граждани на община Ямбол? Мислите ли, че след вашите неправилни решения ние ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ трябва да ви се молим едва ли не на колене, за да ни се върнат НЕПРАВИЛНО НАЧИСЛЕНИТЕ СУМИ ПО ВАШЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ г-н РЕВАНСКИ?!
 2. Защо и до сега (повече от ШЕСТ МЕСЕЦА ОТ ТОГАВА – декември 2020г.) няма никакви действия по възлагане на обектите, за които в края на 2020 г. правителството отпусна на община Ямбол 7,5 млн лв (за ремонт и реконструкция на улицата от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен рог“, за капиталов ремонт на Спортна зала „Диана“, …)? Пари, за които вие така горещо благодарихте на партията и правителството?! На парите мястото им не е в банката, за да набъбва преходният остатък, с който да се хвалим?!
 3. Защо продължава да има улици с дупки на 2-3 годишна възраст, а имаме 17 млн. лв. преходен остатък? Хвалим се с милиони по сметка в банката на общината – пари от нашите данъци, явно данъци събрани НЕ ЗА ДА СА ОТ ПОЛЗА НА ОБЩНОСТТА, А ЗА ДА СЕ ТРУПАТ ПО СМЕТКИ?! Г-н Ревански, казах ви го преди повече от две години, ще ви го повторя и сега: „Община Ямбол не е фирма, не прави и не трупа печалби, основната ѝ функция е да извършва административни услуги на гражданите и да управлява общинската собственост и данъците на гражданите в техен интерес с решение на ОбС.
 4. Защо вместо безвъзмездно финансиране от ЕС за осветлението на Ямбол, по ваша инициатива общината тегли кредит за милиони, който ще изплащаме с нашите данъци до 2039 година? Така ли с лека ръка сте готов да пилеете парите ни, вместо да се ползваме от възможностите, които ни дава членството в ЕС? А може би това е резултат от управленска Ви немощ и липса на екип, който да изготви проектното предложение?! А може би е от страх Управляващият орган да не ви санкционира отново с 10%, че и повече от бюджета на проекта?! От това ли ви е страх г-н Ревански?! Май сте прав да ви е страх?!
 5. Защо все още община Ямбол НЯМА ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ?! Срока за временно изпълняващ изтече отдавна! Защо не е обявен конкурс от вас за тази много важна позиция??? Защото от повече от ДЕВЕТ МЕСЕЦА община Ямбол е без главен счетоводител! Къде са ви кадрите г-н Ревански? Или НИКОЙ ИКОНОМИСТ НЕ ИСКА ДА Е ГЛ. СЧЕТОВОДИТЕЛ НА ОБЩИНА С ТАКОВА РЪКОВОДСТВО?! ЯВНО НА НИКОЙ НЕ МУ СЕ ХОДИ В СЛИВЕНСКИЯ, НИТО В БУРГАСКИЯ???
 6. Защо и до момента НЯМАТЕ назначени директори на ключови дирекции – Общинска собственост, СПООР, …? Къде ви е екипът, с който щяхте да управлявате общината г-н Ревански??? Къде са ви управленските кадри? С ресторантьори, бармани и спортисти община не се управлява!!!
 7. Защо и до момента община Ямбол няма назначен Главен архитект на пълен щат, ами са все почасово?! Това ли ви е екипът за управление?! Така ли мислите да управлявате община Ямбол – ПОЧАСОВО???
 8. Защо четири месеца след питането ми до ОбС Ямбол и повече от две години след обявяването ѝ обществената поръчка по 11 обособени позиции не е прекратена –?! Поне така обещахте?! Или обещанията са нещо, което върви на килограм при вас?!
 9. Защо по новата обществената поръчка за уличното осветление при подадена само 1 оферта повече от пет месеца след приключването ѝ все още НЯМА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР??? Поне така е според сайта на АОП – https://www.aop.bg/case2.php?mode=show_case&case_id=382968 Да не би да се притеснявате от подготвен вече сигнал до Специализираната прокуратура?!
 10. Защо два месеца след обещанието ви г-н Ревански миникръговото пред ДКЦ 1 все още не е въведено в експлоатация, а се ползва, което е нарушение на ЗУТ и се наказва?! Да не би да е защото обектът е с „нарушена геометрия“ съгласно законите и наредбите и няма кой да посмее да го въведе в експлоатация?!
 11. Защо „Гробищният парк“ е буренясал от всякъде, което е резултат от вашата политика на съкращаване на кадрите и икономии на фонд работна заплата, с което не спирате да се хвалите?! Тук е мястото да попитам: Какво стана с петимата желаещи граждани за работа в гробищния парк, които ви предложих, защото вие заявихте, че такива хора няма и трудно се намират?! Пазите ли им координатите и телефоните или те веднага отидоха в „кръглата папка“ (кошчето)?!
 12. Защо град Ямбол продължава да не е добре окосен и почистен, а териториите не са третирани за кърлежи и други вредители?
 13. Защо от Януари 2021, когато общинските съветници от ОбС Ямбол, включително и аз, поискахме от вас г-н Ревански КСС (количествено стойностната сметка) на речните кейчета за 60 000 лева все още не сте им я представили?! Защо? Докога? За какъв се имате – какво като сте кмет? Колко още време ви е нужно за това или нямате никакво намерение да им я дадете?! ЗАЩО ТАКА УПОРИТО Я КРИЕТЕ ОТ ТЯХ И ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ??? ЗАЩО ПОХАРЧИТЕ 60 000 лева ОТ ПАРИТЕ НИ???
 14. Законно ли възложихте строителството на паркинга до ул. “Каранова“? Защо живущите в блока се жалват до прокуратурата от вас, че не са обезщетени за отчуждените им имоти, имоти в които вие възложихте строителството? Точно там дори предишният кмет не си позволи да го изпълни, поради факта, че имаше неуредени имуществени отношения!!! Има ли значение за вас чуждата собственост?
 15. ЗАЩО НЕ СЕ РАБОТИ ПО ИЗГРАЖДАНЕ НА КРЪГОВОТО КРЪСТОВИЩЕ ПРЕД БИВШИЯ ЗАВОД ХИДРАВЛИКА така важно за трафика в града ни?!
 16. Защо направените предложения от г-н Тодор Стоянов до вас г-н Ревански за мотивирано намаление на Такса смет за гражданите на община Ямбол „не са видели бял свят“ и не са подложени на широко обществено обсъждане, за да може да бъдат редуцирани и намалени до разумни размери, а оттам да бъде облекчено данъчното бреме на гражданите на община Ямбол!!!
 17. Защо продължава практиката вашият личен автомобил и личните автомобили на зам.- кметовете, ПиАр-и и др. да паркират в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП) или на Синята зона като не заплащат такса за това! Откъде накъде вашите лични автомобили са по-различни от личните автомобили на останалите граждани на Република България и се ползват с „привилегии“ в нарушение на законите и наредбите?! Докога така??? Парички да си платите ли нямате г-н Ревански?! Ами ако нямате да ви съберем?! Май и до момента вие не проумяхте, че извън „кмет“ вие също сте най-обикновен гражданин, като всеки един от нас, със съответните задължения като такъв???
 18. Защо според вас община Ямбол окончателно е осъдена с Решение № 6503 от 05.2021г. на Върховния административен съд на Република България, с което е потвърдено Решение № 178 от 27.10.2020 г. на Административен съд – Ямбол по адм. Дело № 207/2020 г. в резултат, на което е нанесена значителна щета на бюджета на община Ямбол в размер на около 270 000 лв.? Жокер – Не е защото има указания управляващите органи да правят финансови корекции, както твърдяхте вие!

Поради всичко гореизложено аз, Иван Кърцъков, за пореден път ви искам оставката като кмет и ви призовавам да си отидете там, откъдето дойдохте! Управлявайте си мандрата, правете си бизнес, печелете пари, плащайте си данъците, … – не съм ви душманин, но дайте шанс на гражданите на община Ямбол да имат кмет, който няма да държи парите от данъците им в банкови сметки и с тях да плаща … щети с много нули и адвокатски хонорари по загубени съдебни дела!!! 

ДЪРЖА ВИЕ г-н РЕВАНСКИ, СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ДА ВЪЗСТАНОВИТЕ СУМАТА, НА КОЯТО ОБЩИНА ЯМБОЛ Е ОСЪДЕНА ПО ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ВЪЗЛОЖЕНА ЛИЧНО ОТ ВАС, СЛЕД КОЕТО ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА В ОИК И ДА ОСВОБОДИТЕ КМЕТСКОТО МЯСТО НА НЯКОЙ ДРУГ, КОЙТО ПОЗНАВА

ПО-ДОБРЕ ЗАКОНИТЕ И ГИ СПАЗВА! ОПРАВДАНИЯ ОТ РОДА НА: ИМАЛО ДЕПЕША УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОРГАНИ ПО ЕВРОПРОГРАМИТЕ ДА САНКЦИОНИРАТ ОБЩИНИТЕ СА НЕУМЕСТНИ ОТ ВАША СТРАНА – ТЕЗИ ОРГАНИ ДОКАЗАХА В СЪДА, ЧЕ СА ПРАВИ, А НЕ ВИЕ!!! ТАКА, ЧЕ СИ ХОДЕТЕ!!! 

Подайте си оставката г-н Ревански, като кмет на община Ямбол, и на целия ви екип от заместник-кметове, секретар на община, Пи Ар-и и всички други назначения от вас в екипа ви служители в община Ямбол, за благото на жителите на общината! 

Уважаеми г-н Ревански, 

Казаното по-горе се отнася само и единствено за кмета на община Ямбол Валентин Ревански! Нищо лично нямам срещу вас, но за мен и за гражданите на община Ямбол ефективното и законово ръководене на общината е от особено важно значение! Затова освободете хората от вашия екип и си подайте оставката в ОИК Ямбол. 

Уважаеми г-н Шиков, 

Като гражданин, изряден данъкоплатец и ваш работодател, желая да задължите кмета Валентин Ревански да предостави на общинските съветници исканата от тях информация за КСС на три броя речни кейчета за 60 000 лв – сума, която ОбС Ямбол, едва  ли не бе принуден да гласува в последния момент на 2020 г., – защо ли?! Ако това не се случи, на мен и на гражданите на Ямбол не ни остава да мислим нищо друго освен, че няма никакъв смисъл от ОбС Ямбол след като кметът прави каквото си иска, а вие сте безсилни да се справите с това?! Очаквам същата тази КСС да бъде разгледана на заседание на ПК “ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО И КОНТРОЛ НА ДРУЖЕСТВА С ОБЩИНСКО УЧАСТИЕ, И НА СДЕЛКИТЕ С ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ”, на което аз също ще участвам като гражданин и на което непременно да бъде поканен кметът на общината, защото ако някой трябва да се черви от направеното предложение в никакъв случай това не трябва да са общинските съветници!

С уважение: Иван Кърцъков

About the Author :

7 Comments to “Иван Кърцъков отново иска оставката на кмета Валентин Ревански”
 • Новите дрехи на царя
  June 18, 2021 - Reply

  Интересно е дали този материл ще се появи в друга медия или сайт.

 • Стоян Иванов
  June 18, 2021 - Reply

  С този малоумен индивид Кърцъков докога ще ни занимавате??? Безделика в Делника.
  Ревански прави много и всичко се вижда, а истериите на този гУсподин е крайно време да престанат

 • Страхил
  June 18, 2021 - Reply

  Никоя власт не обича да и задават въпроси. Продължавайте г-н Карцъков. Жалко, че сте само Вие.

 • Георги
  June 18, 2021 - Reply

  СМЕШНИК! ХОДИ СИ НАМЕРИ РАБОТА БЕ!
  СВЪРШИХА МУ ПАРИТЕ, КОИТО ОТКРАДНА И ВЗЕ ДА ВИЕ КАТО ПРОСКУБАН ЛЕШОЯД

 • Мария
  June 18, 2021 - Reply

  За съжаление една птичка пролет не прави! Жалко , че са рядкост такива ХОРА като Ив. Карцъков в България. Браво!!!!

 • Господинова
  June 19, 2021 - Reply

  Ами по въпроса за дупките по улиците в квартал каргон скоро отчетоха,че се върши дейност а дупките си останаха, а къде отидоха парите за ремонт?

 • счупена система
  June 19, 2021 - Reply

  За да разберем същинските проблеми на обществото, едно от нещата е да спрем да персонализираме. Болестта е всеобща и всички са виновне. В тази интелектуална, законова и политическа среда, всеки човек на този пост ще я докара до същото положение. Ако не можем да възложим едни нормални обществени поръчки, ще създадем общински или смесени предприятия, но ако хората са нечестни и гледат един на друг като на чужд – няма да се получи нищо хубаво.

Leave a reply