Иван Колев опита силите си в две дисциплини на лекоатлетическия шампионат

06030736579Юношата младша възраст от ЛК „Тунджа” Иван Колев опита силите си в две дисциплини на завършилия в столицата държавен шампионат. На троен скок ямболският представител завърши на седма позиция от 10 участници, като тук първите две места окупираха представителите на Сливен Атанасов и Орлинов.

Ямболският лекоатлет се пусна и на скок дължина, където завърши на 15 място, сред  37 участници. Валентин Нейков от лекоатлетически клуб „Ямбол”, където треньор е Дичо Тодоров, приключи на 1500 метра на 13 място, в дългата дистанция участваха 27 юноши младша възраст.

При юношите преди години щатни шампиони на България бяха Борислав Борисов в десетобоя, както и Красимир Брайков в бягането на 400 метра, като и двамата имаха много силни изяви и на международни турнири. В последните две години Виктор Минков обърна светлината на прожекторите върху себе си,като постигна национален рекорд и шампионска титла сред момчетата на троен скок.

Далеч назад във времето е епохата на най-бързия българин на Балканския полуостров, роденият в Каргона Михаил Бъчваров, както и дълголетният национален рекордьор и първенец на овчарски скок Димитър Хлебаров, също родом от Ямбол.

About the Author :

Leave a reply