Иван Гешев: Решението на Конституционния съд дава възможност на прокуратурата да си свърши работата

Ямбол, 31.07.2020

С решенето си Конституционният съд по същество дава възможност прокуратурата да свърши своята работа. Така коментира главният прокурор Иван Гешев в Ямбол тълкувателното решение на Конституционния съд за имунитета на президента.

Според него решението показва на всеки непредубеден български гражданин, че прокуратурата е спазила и продължава да спазва законите на Република България.

По повод на изнесените СРС-та на командира на ВВС ген. Цанко Стойков и президента Румен Радев, Иван Гешев коментира, че какво ще се случи от тук нататък зависи от конкретния наблюдаващ прокурор, който ще анализира решението на Конституционния съд и ще вземе съответните решения според Наказателно-процесуалния кодекс.

На въпрос дали ще се намери прокурор, който да го разследва във връзка със сигнала на Христо Иванов, Иван Гешев отговори, че е рухнал митът за всесилния и неподлежащ на контрол български главен прокурор.

Не смятам, че съм извършил нещо, за което към момента някой трябва да ме разследва. Аз не съм престъпник, а човек, който защитава и работи по закон над 20 години – от полицай, през следовател, през всички нива на съдебната система до главен прокурор, коментира още главният прокурор.

Той изтъкна, че целта му е българските граждани чрез правосъдие да получат справедливост.

Знам, че имам врагове, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити тя да бъде унищожена, но съм твърдо решен да продължа да работя по същия начин. Аз ще правя каквото трябва да се направи, а от тук натам да става каквото ще, беше категоричен Иван Гешев.

На въпрос за исканата му оставка, Иван Гешев каза, че не коментира политически въпроси, а е в Ямбол, за да решава проблемите на българските граждани във връзка с битовата престъпност и наркоразпространението. Главният прокурор беше в Ямбол заради разкриването на една от най-големите нарколаборатории за отглеждане на марихуана.

Б. р. Цялото интервю на главния прокурор в Ямбол ще публикуваме допълнително

 

About the Author :

Leave a reply