Значителен ръст на хоспитализациите, увеличават се и новозаразените в Ямболска област

Ямбол, 11.02.2021 г.

Значително са се увеличили хоспитализираните болни с коронавирус в Ямболска област, показват данните на РЗИ – Ямбол. Днес те са 47, докато в края на миналата седмица бяха 23. Основно болните са настанени в ямболските болници МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, но има и хоспитализирани в други градове.

Общо 3944 са диагностицираните с коронавирус в региона от началото на пандемията досега. Активните случаи са 489, от тях 442 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 3296 души, починалите са 159, с трима повече от края на миналата седмица. Лошата новина е, че сред загубилите битката с Ковид 19 е и мъж на 56 г. от Ямбол без придружаващи заболявания. Той е постъпил в тежко състояние на 6 февруари направо в Ковид – реанимация и същия ден е починал. Другите две жертви на коронавируса са мъже на 70 г. и на 83 г. от Ямбол, които са имали придружаващи заболявания.

Под карантина са 444 души, сред тях са и два класа – един първи клас на ОУ „йордан Йовков“ заради заразени учителки и паралелка осмокласници в Гимназията по икономика заради заразен техен съученик.

Освен дифузното заразяване в региона се очертават и две огнища във фирми в „Репродуктор по свиневъдство“ – Калчево и в строителна фирма, която работи на обект в Нова загора.

Сред заразените през последните дни отново има учители в детска градина, но не се е наложило да карантинират групичка, защото не е имало контакт с децата.

About the Author :

Leave a reply