Знакова година за образованието в община „Тунджа”

CH12018 г. е знакова за образованието в община „Тунджа”, което вече дава и професионална квалификация – завършва първият випуск на Средното училище „Св. Паисий Хилендарски” в с. Скалица и започва първият випуск на преобразуваното в Обединено училище „Васил Левски” в с. Тенево. Тази година завършиха първите абитуриенти с профил „Лозаро-винарство”, а обучение ще започнат осмокласници по специалност „Шлосерство”, които ще се обучават за придобиване на първа степен на професионална квалификация.

DSC03295В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост община „Тунджа” отдаде уважение и признателност към деятелите на духа. На тържествена церемония в Кукления театър бяха връчени наградите на Общински съвет и на общината на изявените просветни и културни дейци и на изявени граждани.

DSC03303В приветствието си кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев подчерта, че постиженията на духа са най-трайни във времето и затова общината приема своята отговорност да подкрепя значимите за хората в населените места институции – училището, читалището и църквата. Кметът благодари на учителите, че утвърждават ценностите на образованието и предават любовта към познанието на своите ученици.

DSC03313На читалищните деятели той заяви, че общината им дължи признание, защото работят за духовното развитие на местните общности в 40-те народни читалища в общината. С искрено чувство на благодарност кметът се обърна и към всички творци на танците, багрите и музиката, които са пазители на българските традиции и фолклор. На всички деятели на духа той пожела здраве и дълголетие и още много творчески успехи и ги увери, че общината винаги ще стои зад тях и ще ги подкрепя.

DSC03414Зам.-кметът на общината Станчо Ставрев оповести и другата добра новина в образованието – че ще бъде открита нова детска градина в с. Завой.

 

 

About the Author :

Leave a reply