Злато за Габриела Георгиева на лекоатлетическия турнир „Академик”

ГабиСъстезателката на ямболския клуб по лека атлетика „Тунджа” Габриела Георгиева в сряда вечерта спечели първото място в традиционния турнир „Академик”. Ученичката от Гимназията по строителство и геодезия бе най-бърза на 200 метра, като постигна резултат 26,46 секунди. Сребърният медал също е на адреса на ЛК „Тунджа”/Ямбол/, постигна го Ангелина Георгиева с резултат 26,68 секунди. Ангелина, която е и със силни класирания от Балканските игри на късите дистанции, е по-опитната състезателка, но тя се чувства най-стабилно на 400 метра.

В тазгодишното издание на лекоатлетическия турнир „Академик”, който се проведе в Добрич, нямаше международно участие, явно времената са прекалено трудни, или пък Българската федерация по лека атлетика не може да направи нужната „реклама” на състезанието, въпреки че през годините в него са участвали големи имена в европейската лека атлетика.

Златният медал на 17-годишната Габриела Георгиева бе спечелен в конкуренцията на седем състезателки във финалната серия, третото място, след двете представителки на ЛК „Тунджа”, зае Радина Михалева от варненския клуб „Супер спорт”, но тя изостана чувствително във финалното бягане и завърши с резултат от 27,37 секунди.

Шампионската титла на Габриела Георгиева е чудесно начало на сезона за ямболската лека атлетика. До 15 февруари в зала „Добротица” в град Добрич ще участват на държавните първенства във всички възрастови групи представители и на двата ни клуба – „Тунджа” и ЛАК „Ямбол”.

About the Author :