Златен ритон, девет златни и четири сребърни медала за „Вила Ямбол” от „Винария 2017”

Бъчва на годината_Красимир Аврамов3Златен ритон, девет златни и четири сребърни медала и приза „Бъчва на годината”, това е равносметката за „Вила Ямбол” от „Винария 2017”.

Заради получените най-голям брой награди Националната лозаро-винарска камара, която е организатор на конкурса, отличи „Вила Ямбол” за изба на годината, като връчи на изпълнителния й директор Красимир Аврамов титлата „Бъчва на годината“.  С нея браншовата организация отличава водещия за годината винопроизводител.

Тази година ямболската фирма пуска и нова марка вина „Кабиле”, които постигнаха впечатляващ резултат. Тя спечели Златен ритон в категория „Бели сортове и купажни вина последна реколта” за Шардоне и Совиньон блан 2016. Марката взе и три златни медала за Сира 2016 в категория „Червени сортови и купажни вина от последна реколта”, за Мавруд и Каберне Совиньон 2015 и за Мерло и Каберне Совиньон 2015 в категория „Червени сортове и купажни вина от по-стари реколти”, а на тазгодишната „Винария” са представени само 5 проби с тази марка, четири от които са с най-високите отличия.

4e380911ee16d7dab3bd07e59f2e0097Търговската марка вина „Вила Ямбол” спечели два златни медала в категория „Червени сортови и купажни вина от последна реколта” за Маврут и за Мерло 2016, четири златни медала в категория „Червени сортове и купажни вина от по-стари реколти” за Мерло 2015, за Каберне Совиньон 2015, за Каберне Совиньон Резерва 2014 и за Мерло Резерва 2014.

Два златни медала спечели ямболската винарска фирма и за гроздови ракии до 3 години от ароматични сортове за Стралджанска мускатова отлежала ракия специална селекция п. 06-15 и Стралджанска мускатова отлежала ракия п. 02-16.

Търговската марка „Вила Ямбол” спечели и четири сребърни медала за вина. Единият е в категория „Розови сортови и купажни вина от последна реколта” за Розе 2016. Вторият е в категория „Червени сортови и купажни вина от последна реколта” за Каберне Совиньон 2016. Третият е в категория „Розови сортови и купажни вина от по-сатри реколти” за Розе 2014, а четвъртият е за „Червени сортови и купажни вина от по-стари реколти” за Мавруд 2015.

Търговската марка „Вила Ямбол” е участвала с 18 проби на тазгодишната „Винария” и десет от тях са отличени.

В състава на журито в тазгодишната „Винария” са били 24 топ международни енолози, 15 от които са членове на Съюза на енолозите в България. Петима от членовете на международната комисия пък са носители на приза „Енолог на годината“, а сред чуждестранните експерти е имало и дегустатори от Франция, Англия, Чехия, Италия.

About the Author :

Leave a reply