Златен медал от турнира „Странджа” за Боян Асенов

638-397-boian-asenovНай-малкият от тримата братя Асенови – Боян, спечели златния медал при 56-килограмовите при своя дебют на международната сцена при мъжете. Той победи на финала на турнира „Странджа” Шахриер Ахмедов от Русия с 4:1 съдийски гласа (29:28, 28:29, 30:27, 29:28, 29:28).

“Руснакът не е лек боксьор, но го превъзхождах с по-добра техника. Благодарен съм на всички треньори и ръководители, както и на брат ми Даниел Асенов, които ме подкрепяха в тези първи мои стъпки при мъжете, защото при смяната на възрастта не е лесно“, сподели след награждаването си 18-годишният Боян, който е състезател на Боксов клуб „Априлец” – Бояджик, а живее в село Кукорево, както именития си брат, двукратният европървец при мъжете Даниел Асенов -Тайсъна и най-големия брат Катин.

Да подкрепи брат си на финала беше и Тайсъна, който пропусна турнира заради контузия. „Проблемите с палеца вече отшумяват и дори направих спаринг преди няколко дни. Важното е да съм напълно готов за предстоящото европейско първенство до 22 г., а преди това имам и мач от WSB сериите с „Френските бойни петли“ срещу отбора от Хърватия“, разкри Даниел, който е носител на купа „Странджа“ за 2017 г.

About the Author :