Златен и бронзов медал за боксьорите на “Априлец” от турнир в Суботица, Сърбия

SAM_2057С два медала – злато и бронз, се завърнаха вчера боксьорите от Боксов клуб “Априлец” от силния международен турнир в Суботица, Сърбия, съобщи днес треньорът Димитър Мутафов. Боян Асенов /от с. Кукорево/ е завоювал златото в кат. до 56 кг, а Янко Илиев /от с. Бояджик/ е трети в кат. до 60 кг.  В турнира са участвали силни състезатели от Казахстан, Русия, Украйна и др. страни.

На финала Боян Асенов е срещнал казахстанец, над който се е наложил и е спечелил първото място. Янко Илиев участва за пръв път в подобни турнири – побеждава казахстанец, но в следващата среща губи от руснак, който е много по-опитен от него и така се класира трети, разказа Димитър Мутафов.

Тази седмица елитните боксьори на “Априлец” ще имат почивка. След това те се готвят за Европейско първенство за юноши в Турция в началото на октомври.

Най-големият брат  – Даниел Асенов, се връща от Англия тази вечер. След дни започва Световно първенство в Германия, където участват само двама българи – единият от тях е нашият Даниел Асенов.

Тази година жътвата на медали в бокса е много голяма, обобщи Димитър Мутафов.

About the Author :