Зелена светлина за селекцията на баскетболния „Ямбол”

DSC02158a1Управителният съвет на баскетболен клуб „Тунджа” на заседанието си, проведено в началото на седмицата, реши, че Юлиян Радионов ще продължи да е старши треньор на мъжкия „Ямбол”. Ръководството даде зелена светлина на младия специалист/ на 1 юли Радионов навърши 35 години/ да започне селекцията на отбора за новия шампионат, но междувременно трябваше да завършат преговорите с дългогодишния национал за личните му условия по договора.

Тази задача бе поета от члена на Управителния съвет на БК „Тунджа” и на Федерацията и депутат от ГЕРБ Иван Чолаков. За „Делник” той заяви, че нещата са уточнени вече и че през новия сезон помощник на Юли Радионов няма да е Ивайло Стоименов.

„Нормално е в треньорския щаб да влезе наш, ямболски специалист, ние имаме млади треньори, които трябва да трупат опит и в мъжкия тим”, допълни Иван Чолаков.

От сигурни източници „Делник” научи, че доскоро сигурният и за новия шампионат Сергей Цветков е получил оферта от Германия и е помолил управата на БК „Тунджа” да му бъде разтрогнат договора. Ръководството е проявило разбиране към крилото, но настоява да получи известна сума заради преждевременното прекратяване на контракта.

Така и ще стане, има договорка с Цветков, който направи добър сезон в „Ямбол”, налагайки се като стартов играч. Сигурните имена на този етап са капитанът Станислав Говедаров, Костадин Маршавелски, Стоян Петков и Стойо Чолаков.

Водят се преговори и с крилото Станислав Славейков, който с екипа на „Ямбол” направи страхотен сезон и си върна играта и самочувствието след два лоши за него шампионата. Атакуващият гард, Павлин Иванов, който почна тия дни подготовка с националния отбор, има сключен предварителен договор с шампиона и носител на Купата на страната „Левски”, но при свирепия финансов трус при „сините”, за възпитаника на „Тигър” и „Бенетон Тревизо”, са възможни и други варианти.

Първата задача на старши треньора ще бъде намирането на качествен централен нападател от чужбина, който, заедно с Маршавелски, да хване борбата на „втория етаж”. Пак от чужбина вероятно, ще трябва да се намери и плеймейкър, понеже и на тази позиция класните баскетболисти в България са съвсем малко.

18-годишните Андрей Иванов и Косьо Великов също ще продължат да са част от мъжкия състав, но дали ще получат повече игрово време зависи от тяхното старание.

Борислав Ненов

 

About the Author :