Здравословно хранене

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДоброволци от БМЧК Ямбол направиха презентация пред ученици от шести клас в ОУ „Димчо Дебелянов” – Ямбол по темата „Здравето и успехът”. Целта на проведената среща бе повишаване информираността на младите хора за  здравословния начин на живот, който влияе върху здравето на човека и неговия живот.
Доброволците на БМЧК запознаха учениците със следните теми: Съвети към младите хора за здравословно хранене; Съвременни изисквания за здравословно хранене; Съвети при пазаруване и готвене; Нарушения на хранителното поведение; Списък на здравословни храни и  др.
Представи се и статистика, в която се посочва, че 20 % от децата в Евросъюза имат наднормено тегло, а една четвърт от подрастващите се борят и със затлъстяването.
Презентирани бяха видовете нарушенията в хранителното поведение, особенно сред учениците. Хранитлнит нарушения са провокирани предимно от модните увлечения по слабите фигури на манекенките. Тези нарушения водят до сериозни рискове за здравето, както и до психологични проблеми.
Анелия Георгиева, класен ръководител на учениците, благодари на доброволците за интересната презентация.

Гергана Георгиева

About the Author :