Здравно образование

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ залата на БЧК – Ямбол се проведе работна среща на тема «Здравна просвета» на БЧК – Ямбол. Участници в срещата бяха председателите на дружествата на БЧК от гр. Ямбол, председателите и зам.- председателите на пенсионерските клубове в града, възрастни хора от целевата група на проект на БЧК «Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права» и медии. Инж. Митко Филипов, директор на Секретариата на ОС на БЧК – Ямбол откри срещата, представи участниците, гостите и целта, която си поставя областната ни организация в направление «Здравна просвета», а именно повишаване здравната култура на населението и утвърждаване на здравословния начин на живот чрез реализиране на лекции и обучения.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAГергана Георгиева, специалист в БЧК – Ямбол запозна участниците с реализираните до момента дейности свързани с промоция на здравето и представи Плана за работа на Ямболската черенокръстка организация до края на 2015г. в направление «Здравна просвета». Г-н Костадин Атанасов, общински Председател на Съюз на пенсионерите – 2004, благодари за съвместната работа, насочена към опазване на здравето на възрастните хора между БЧК и Пенсионреските клубове в града ни.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСпециални гости на работната среща бяха представители от Корпорация за здраве и красота «ТианДе», които изнесоха лекция на тема «Живот без болка и без химия». Представени бяха древни тибетски рецепти и лечебни средства за здравословен начин на живот. Участниците имаха възможност да дискутират презентираните теми, обучителите се ангажираха при проявен интерес от възрастните хора по определени теми да провеждат поредица от лекции за природосъобразен начин на живот. В края на лекцията участниците имаха възможност да се запознаят с лечебните продукти, презентирани от «ТианДе».

About the Author :