Звездно театрално трио идва в Ямбол със „Спанак с картофи”

Спанак с картофи ЗахариЕдно от най-гледаните представления в столицата, „Спанак с картофи”, идва и в Ямбол на 20 септември. Въпреки че до спектакъла, в който участват Захари Бахаров, Владо Карамазов и Юлиан Вергов има повече от месец, билетите са почти изкупени, каза за „Делник” Панайот Балахуров, чиято фирма е поканила авторите на спектакъла да играят на наша сцена. Началният час на пиесата е 19,30 часа.

Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията „Спанак с картофи” на Золтан Егреши наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача. Трима мъже, уж колеги, уж дружески настроени, а същевременно съперници за жени и постове. Дали ще спазят уговорката да „работят в екип” в името на общия успех и Големия футбол и дали ще им се размине само с нецензурния припев „Съдията, съдията…”

Золтан Егреши е роден в Будапеща през 1967 г. През 1990 г. завършва будапещенския университет „Лоранд Йотвьош” със специалност унгарска филология и история. Бил е сътрудник на редица вестници и списания. През 2000 г. получава стипендия „Ищван Йоркен”. Носител е на наградата „Ерньо Сеп” (1999). Сред пиесите му се отличават: „Ревицки”, „Португалец”, „Делото Антал Немет”, „Три ковчега”, „Синьо, синьо, синьо”, „Изгубен рай”, „Рожденият ден на Чимпи”.
Комедията „Спанак с картофи” е написана през 1998 г.

 

About the Author :