За трета поредна година ученик на НУ “Св. Св. Кирил и Методий” е първи на Националната олимпиада “Знам и мога”

IMG_7908За трета поредна година ученик на Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий” спечели първото място в осмата Националната олимпиада за четвъртокласници “Знам и мога”- Димитър Атанасов. Това стана ясно при награждаването на победители и участници днес , 6 април 2019 г., в залата на Безистена. Този успех ще направи Ямбол догодина за трети пореден път домакин на олимпиадата, както е по регламент. Подобно нещо не се е случвало досега, отбелязаха специалистите. “Училище “Св. Св. Кирил и Методий” в Ямбол се доказа не само като иновативно, но и като най-доброто училище в България”, бяха думите на представителя на Министерството на образованието и науката в края на награждаването. Димитър Атанасов благодари за добрата си подготовка на своята учителка, която също излезе на подиума и на родителите си.

IMG_7880На второ място е Десислава Добрева от СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново, а на трето – Яна Вутова от училище “Св. Климент Охридски” в Добрич.

На всички участници в националната олимпиада бяха връчени грамоти и подаръци, осигурени от община Ямбол и издателство “Просвета”-София. В началото на церемонията организаторите бяха подготвили кратка програма от изпълнение на орган от Радосвета Хъркова, две песни, изпети от децата от вокалната група към НУ “Св. Св. Кирил и Методий” и Детска Хорова школа “Георги Димитров”, рецитация на стихотворение.

IMG_7868 IMG_7869 IMG_7870 IMG_7871 IMG_7872 IMG_7889 IMG_7895 IMG_7904 IMG_7914 IMG_7915

 

 

 

About the Author :