За първи път в Ямбол красиви висящи кашпи украсяват част от центъра на града

Ямбол, 19.05.2021 г.

Тридесет и осем цветни кашпи, поставени на осветителните стълбове, вече украсяват центъра на град Ямбол. Хилядите цветя в тях са от видовете пеларгониум /гераниум/, калибрахое с вербена и остеоспермум.

В следващите дни жителите и гостите на нашия град ще могат да видят цялата красота на различните видове цветя, когато разцъфнат напълно.

 

Конструкцията и кашпите са направени от дълготрайни и устойчиви на времето материали, а самите цветя в тях са лесни за отглеждане, имат дълъг период на цъфтеж и ще украсяват пространството от Община Ямбол до Културно-информационен център „Безистен“ през лятото.

Част от кашпите са поставени и на перголата срещу Централна поща.

 

 

За съхранението на цветните видове е изградено и специално капково напояване  като в други градове, в които има вече цветя от този вид.

 

 

 

 

Община Ямбол ще продължава да полага усилия, за да може нашият град да бъде още по-цветен и красив. Продължава и засаждането на летни цветя в ярки цветове в различните части на града.

Призоваваме гражданите да пазят това, което е направено с много желание!

About the Author :

1 Comment to “За първи път в Ямбол красиви висящи кашпи украсяват част от центъра на града”
  • бар рамбо
    May 20, 2021 - Reply

    колкото китки, райграс и друга флора и фауна да сложат трябват ИНВЕСТИЦИИ в работни места и Ревански трябва да си го набие в главата . Ямбол за да стане добро място за живеене има нужда от инвестиции в работни места за да останат младите , иначе и на целия център да сложат цветя , все тая ще си останем обезлюдения град ботаническа градина !

Leave a reply