За новия ден на община Стралджа с бюлетина №6 – Нашият свят е нашата община! Ще продължим да надграждаме!

DSC00284Активна и позитивна, така може да се определи предизборната кампания на Българската социалистическа партия в община Стралджа. Кампания, която имаше за цел посланията да достигнат до всеки човек, във всяко населено място. Със загриженост, с внимание да се изслушат хората, да се видят и невидимите проблеми, да се усети пулсът на живота, такъв какъвто е , без маска и грим. И да се подаде ръка на всеки, който има нужда от помощ.

12- те  години на управление от Митко Андонов като кмет на общината, са показателни. Постигнатите резултати са във всички направления, във всяко населено място. Обновени училища , детски градини, читалища, ремонтирани  църкви, паметници , изградени нови, привлечени инвестиции  по различни програми и европейски фондове, разработени и реализирани десетки проекти, сериозна социална политика за нуждаещите се, внимание към децата и младите, съвместна дейност с бизнеса и НПО…

DSC00303Всяко от предизборните събрания по селата започваше с кратък филм за развитието на Стралджа и общината през последния мандат. И всеки път хората аплодираха  , защото оценяваха усърдието, постоянството в работата. Кандидатите за общински съветници от листата на БСП, кандидатите за кметове по селата един по един се изправяха пред хората, за да разкажат за работата си, да заявят намерението си , готовността да вложат всички сили за поддържане на успешната политика на БСП.

DSC00304 За всеки човек, за всяко населено място – с внимание и грижа! Това бе рефренът на всяко изказване.  17-те кандидати за общински съветници сред които 5-ма млади, напористи , образовани хора с огромно желание да дадат своя принос за развитието на родния край. Останалите – опитни, квалифицирани, достойни и мъдри  хора, доказали възможностите си.  Всеки от тях заставаше пред избирателите с осъзната отговорност и видимо патриотично чувство. С ръкопляскания беше изпращан възгласа „Да живее България!” „Нашият свят е нашата община! Ще продължим да работим, за да се променя той към все по-добро!  Поставените цели ще стават все по-сериозни и значими, а пътят на развитието, на обновлението  – все по-ясен!”, категоричен бе Митко Андонов, кандидат за кмет на общината за четвърти мандат. Всяка негова дума беше потвърждение на това,че с усилия, решимост, воля и енергия  през следващите четири години  Стралджа и общината ще направи своята крачка още по-напред. Сред предстоящите задачи са проектите за саниране на жилищните блокове в Стралджа, изграждане на водопроводна мрежа в Иречеково и Зимница, път Иречеково-разклон Воденичане, изпълнение на проекта за използване на топлата вода за отопление на учебните сгради в Стралджа, изграждане на площадка за зимно поддържане и кооперативен пазар с подход към АМ „Тракия” между Воденичане и Стралджа, привличане на инвеститори и откриване на нови работни места, подпомагане на земеделските производители, стимулиране на животновъдите….Ръкопляскания придружаваха и информацията за предстоящо изграждане на дом за възрастни хора в Стралджа и подпомагане създаването на такива социални центрове в Иречеково и Зимница. Много са идеите, инициативността ще продължава, упоритостта ще се поддържа, волята и желанието ще бъдат водеща сила за нови постижения.

Всяка от срещите  „Мила , родино” вдигаше на крак всички присъстващи. Пълните читалищни салони на Стралджа, Каменец,  Чарда, Тамарино , Джинот, Недялско, Люлин, Зимница, Воденичане възрастни и по-млади даваха своята гаранция за избора на бюлетина номер 6 и подкрепа на развитието на Стралджа и общината. В по-малките села като Правдино , Атолово, Александрово, Саранско възрастните хора пристигаха като за празник, слушаха, задаваха въпроси, радваха се  вниманието, изразяваха надеждата и вярата си, че това са управниците, които трябва да продължат да работят за бъдещето на общината. „Способността да мечтаеш  е равна на способността да обичаш. А когато обичаш си в състояние да направиш всичко!”, репликата е от филма за развитието на Стралджа, която хората запомниха. „ Животът е очакване. Ние можем да го превърнем в победа! Знаем как, можем, искаме!Вярната посока е нашата посока! Заедно продължаваме напред!”, призивите винаги бяха посрещани с ръкопляскания. За да продължи настроението с концертите на ансамблите  „Въжички” и „Златен клас”, танцовата група при читалище Иречеково, оркестър „Стралджа” и виртуоза на кавала Матю Добрев, гостуване на обичаните  Жечка Сланинкова и Тони Дачева… Един пъстър свят на преживявания и надежди, един  светъл прозорец към новия ден на община Стралджа.

About the Author :