За нарушена комуникация с МБАЛ “Свети Пантелеймон” сигнализира областният управител

 

Ямбол, 05.08.2021 г.

В основна тема на днешния брифинг на областния управител  Георги Чалъков се превърнаха работните отношения между Областна администрация и МБАЛ „Свети Пантелеймон“ Ямбол. Според него от болницата показват пълна незаинтересованост към работата на Областния медицински съвет към ОА Ямбол. Представители на болничното заведение не присъстваха на последните заседания на ОМС, както и на работна среща заедно с кмета на община Ямбол Валентин Ревански и главния секретар на РЗИ Донка Желева, инициирана от областния управител. На заседание на ОМС, където бе представен Националния план за справяне с Пандемията от Ковид 19, представител на най-голямото болнично заведение в областта също липсваше.

„Тези заседания и работни срещи не са моя лична прищявка, те са нужни за да имаме стиковка между институциите и за да успеем да се справим с евентуална четвърта вълна на Ковид 19. От МБАЛ „Свети Пантелеймон“ показват незаинтересованост към тези срещи, както и неуважение към състава на ОМС, който е почти изцяло от техни колеги – лекари. Нито аз, нито някой от членовете на Областен медицински съвет сме обидили когото и да било от Болницата, напротив, отнасяме се с нужното уважение, дори когато тях ги няма. Именно затова не разбирам от какво е продиктувано тяхното поведение. Все пак това е най-голямото болнично заведение с най-сериозна леглова база и тяхното отсъствие от подобни срещи е напълно изключено.“, коментира в хода на брифинга областният управител Георги Чалъков.

За проблемите в комуникацията с МБАЛ е уведомено и Министерство на здравеопазването, които към този момент извършват вътрешен одит в болничното заведение.

 

About the Author :

4 Comments to “За нарушена комуникация с МБАЛ “Свети Пантелеймон” сигнализира областният управител”
 • Анатолий Григориевич
  August 6, 2021 - Reply

  В одит след гроб нормално е да са изгубили и ума и дума.

 • xmc.pl
  May 15, 2022 - Reply

  As a Newbie, I am permanently exploring online for articles that can be of assistance to me. Thank you

 • xmc.pl
  May 16, 2022 - Reply

  great concepts, however how approximately just not blog for the day you do not have to mention quality over quantity!

 • ‏ipod nano
  July 28, 2022 - Reply

  Say, you got a nice blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

Leave a reply