За мама – с обич, стихове и песни

IMGP9725Осми март е празникът на мама – това знае всяко дете. А в детската градина се подготвят отрано, за да зарадват майките в деня на техния усмихнат, пролетен празник.

Така беше и в ДГ „Здравец” – гр. Болярово. Всяка от двете групи се беше постарала да бъде оригинална – с програма, която да не прилича по нищо на другата. По-големите дечица група „Мики Маус” с обич пяха и рецитириха за мама, за нейните нежни грижи към любимите рожби, за нейната преданост и всеотдайност. Красивите момиченца във феерични роклички затанцуваха с изящни движения, докато момчетата имитираха умело свирене на китара.

IMGP9669Последва забавна прогноза за времето, поднесена от две малки телевизионни метеороложки. Майките получиха красиви цветни картички, сътворени от децата им, а накрая – техни снимки, дар за празника.

Весело бе и тържественото честване на маминия празник при по-малките – група „Буратино”. Звучаха игриви песнички за празника на обичаните и грижовни майки, тематично подбрани стихове… А танцът на кокошката и нейните малки пиленца развесели всички. Но и друг танц бяха подготвили малчуганите – този на седемте досетливи козлета, които са се спасили благодарение на своята съобразителност.

IMGP9658Закачливо прозвуча чудесната песничка за роклята на мама.

Потропнаха накрая и весело хорце заедно със своите обичани учителки. А майките се зарадваха искрено на снимките, поднесени от техните малки, забавни, артистични синчета и дъщерички.

Отново хубав празник стана! Защото заслужава мама!

Така беше и във филиалите на ДГ „Здравец” – „Детски рай” – с. Шарково, „Иван Илчев” – с. Ст.Караджово , „Снежанка” – с. Воден.

За мама – с обич, стихове и песни, с поклон и дар от детските ръце.

IMGP9653 IMGP9678 IMGP9689 IMGP9732 IMGP9733

About the Author :

Leave a reply