Парламентарни избори 2021 – За „БСП за България“ фокусът на политиките трябва да е с внимание към отделния човек

“Тунджа”, 29.03.2021

Лъчът на промяната на листата на „БСП за България“ в съботния ден започна от тунджанското село Кукорево. В него се включи почти цялата листа – водачът Кристиан Вигенин, д-р Райно Георгиев, Георги Чалъков, Стоян Овчаров, Койчо Койчев, Капка Йоргова и Божидара Божилова.

 „БСП за България“ иска да даде друга посока на развитие на България, а не както е сега – всичко да е пазар, всичко да е за продаване и всичко да се плаща, на това трябва да се сложи край и да се смени фокусът с внимание към отделния човек“, каза при срещите с хората водачът на листата Кристиан Вигенин и ги призова: „Не се страхувайте да гласувате, нарочно ви плашат с пандемията, защото колкото по-малко хора излязат в изборния ден, толкова купеният, административният вот и контролирания през фирмите, на които дадоха поръчки през тези години, ще има по-голяма тежест и по-лесно ще спечелят изборите. Само масово гласуване може да ни освободи от корумпираната власт“.

Той обясни още, че в програмата на „БСП за България“ е предвидено държавата да подкрепи общините, за да могат те да решават проблемите на остарялата водопроводна мрежа, разбитата улична мрежа и транспортната свързаност.

Хората в Симеоново поискаха възмездие за ограбването на България и прекратяване на концесиите, които са загуба за страната.

„БСП за България“ ще спре „кранчетата“, през които изтичат европейски и държавни пари, за да освободи ресурс и да го пренасочи за полезни за хората политики, им заяви Кристиан Вигенин и поясни, че трябва да се извърши реформа в съдебната система, защото само правителството не може да даде това възмездие, а левицата е за нов тип организация срещу корупцията и за създаване на нова агенция.

Водачът на листата Кристиан Вигенин пое личен ангажимент да не допусне нова концесия за добиване на полезни метали по открит способ в района на Елховско и Боляровско.

„БСП за България“ беше единствената последователна опозиция през последните четири години, само ние удържахме на натиска, не се продадохме. Сега тя е единствената, която може да състави правителство и да отстрани ГЕРБ от властта, каза при срещата в Тенево водачът на листата.

В Маломир кандидатите за народни представители разговаряха с хората и чуха техните искания.

„Това са представителите на моята партия, аз съм тук, за да ги подкрепя и да покажа посоката, която заедно следваме“, подчерта кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, който присъстваше на срещите във всички села.

В Коневец водачът на листата представи мерките на „БСП за България“ за преодоляване на демографската криза.

За младите семейства и за майките „БСП за България“ предлага:

 • Увеличаване на средствата през втората година от майчинството до размера на минималната работна заплата, а не както е сега 380 лв.;
 • Необлагаем минимум от 500 лв. месечно за всяко дете на работещи родители;
 • Увеличаване на еднократната помощ при раждане – 500 лв. за първо, 1000 лв. за второ и 1500 лв. за трето дете.
 • Еднократна помощ от 6500 лв. за второ и трето дете на осигурени поне 24 месеца родители.
 • Еднократна помощ за всички ученици от 1 до 4 клас в началото на учебната година.
 • Увеличаване на еднократната помощ за майки студентки от 2880 на 6500 лв
 • Безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас
 • Безплатни лекарства за всички деца до 14 г.
 • Безплатни детски градини и ясли.

За да се случи промяната и България да има шанс за ново развитие, е нужна мощна подкрепа с номер 4 в бюлетината, защото само “БСП за България” има възможност да свали правителството на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

1 Comment to “Парламентарни избори 2021 – За „БСП за България“ фокусът на политиките трябва да е с внимание към отделния човек”
 • Аз, димитровския пионер. обещавам...
  March 29, 2021 - Reply

  …обещания щедри……обещания само………обещания само…….

Leave a reply