За бедността на полицаите

Borko_poslЕдна велика глупост написа тия дни един от асовете по формиране на общественото мнение – Кеворк Кеворкян. Глупостта е твърдението му, че полицаите получавали по 400 лева заплати.
По-нататък в текста си, знаменитият български арменец прави една корекция, и отива към заплати от 500 лева за хората от силовото министерство. И циганите не лъжат толкова, колкото Кеворкян за финансовия статус на полицаите. Той или никога не е питал какви им са трудовите възнаграждения, или се прави на загубен.
Имам подозрение за второто. Ако видите навалицата, която се извива пред ямболската РДВР, когато се подават документи за свободни работни места, не е трудно да разберете, че заплащането в силите на реда е добро. А в днешната Държавна сигурност получават пари, от които на мнозина ще им се завие свят. Какво върши реално тая служба, обаче е доста съмнително.
Така че, нека да има добри пари за българската полиция/ и пак казвам – тя не е за окайване в това отношение/, но вече тя да изчисти безумното смесване на бели якички и истински полицаи. Този проблем протестиращите не го повдигат, защо не ми е ясно. Дали не са дирижирани в тази насока?
Още след първите дни като министър на Румяна Бъчварова, бях потресен – толкова скапан избор и някой от Уганда не би направил. Така че системата на МВР наистина пати, но не толкова от ниски заплати, а от гламаво управление.
Борислав Ненов

About the Author :