Защо се стопи баскетболната ни публика?

Borko_poslПубликата на баскетболния ни клуб намаляваше фрапантно от мач на мач и миналата седмица удари дъното – на дерби, на мега дерби, каквото е било винаги за нашите фенове мач с Варна, имаше най-много 400 души. Ще сложа горната граница на посещаемостта за този двубой, тъй като  в един от специализираните в този спорт сайтове, бяха посочени едва 200 зрители.

При мач срещу „моряците”, с които сме правили луди трилъри, едва 400 запалянковци!!!

Какво стана, за да се стигне до този свиреп отлив на публиката, е неизбежен въпрос. Има два основни фактора – първият е трагичното представяне на „Ямбол” от началото на сезона. Пет поражения, при това някои в зала „Диана” с унизителна разлика. Загуба от новака „Академик” в Пловдив, и неатрактивна игра. Целият този мрачен коктейл, при наличието на трима сърби в състава .

Почти всяка публика ще почне да се топи при толкова загуби, може би само баскетболната общност на Ботевград ще умре, но преди това ще отиде да вика за своите.

Има и втори фактор, който не е за подценяване – още от миналия сезон „Диана кабел” започна да излъчва директно мачовете на тима ни. Българинът е бамбашка човек, щом ще му дават мача на крака, защо да става от дивана? Ще си сипе една-две-три ракии, булката ще резне салатката. Пък и ще спести поне 3 лева от ходенето до зала „Диана”.

Директното излъчване на двубоите трябва да се спре. Съсобственик на „Диана кабел” е Валентин Ревански, който от няколко години е президент на клуба ни. Валентин в случая иска да има рейтинг телевизията му, но май не си дава сметка , поне не в достатъчна степен, че остана президент на клуб без публика…

Борислав Ненов

About the Author :