Защо мълчи Бисеров?

Borko_poslОправдателната присъда на Христо Бисеров отново и отново показа, че съдебната ни система е в трагично състояние. Шум до Бога в продължение на няколко години, заради обвиненията срещу Бисеров, който, да не забравяме, не бе просто народен представител от ДПС, а един от най-близките на Ахмед Доган хора. Същият Бисеров бе преди това вторият човек в йерархията на СДС, и то по времето на Иван Костов, и то в периода, в който се направи голямата приватизация.

Затова делото срещу Бисеров бе от ония, които наричаме знакови. За да стигне изобщо до прокуратурата, за да влезе в съда това дело, явно и Ахмед Доган, и Иван Костов, се бяха отрекли от някогашния адвокат от Хасково, излетял тъй високо във въртопите на Прехода.

Защо го оставиха на кучетата, е един от големите въпроси. И той си остава, независимо, че Бисеров получи оправдателна присъда. Някой очевидно искаше главата му, а за политик от неговия ранг  и влаченето по съдилищата е смърт.

Защо мълчи Бисеров, нима не знае кои са поръчали съдебното дело срещу него. Не мога да повярвам, че не знае, но явно си дава сметка за мощта на поръчителите. И не намирам точен ход срещу тях. Поне засега…

About the Author :