Защо Зафиров не помага на полицията?

Borko_poslКой и защо прави наказателната акция срещу ямболския политик и бизнесмен Георги Зафиров продължава да е загадка. Полицията мълчи, което не означава, разбира се, че не работи поне по една-две версии. Особено е поведението обаче на самия Зафиров, появил се преди години, по времето на втория мандат на Николина Хаджигеоргиева, от нищото с чували пари и купил при приватизацията, правена от общината, дузина търговски обекти на главната улица.

Версията, широко разпространената версия за богатството на Зафиров, е ,че парите му идват от куфарната търговия в Турция. Твърде несериозна версия, когато става дума за толкова много финикийски знаци. Има и още едно обяснение за парите на някогашния лидер на партия „Атака” в Ямбол и областта, и това е връзката му с турски бизнесмен.

За такава връзка, но с половин уста и без никакви документи, пред  мен са говорили  и полицаи, и шефове от общинската управа.  Защо с половин уста, не ми е ясно. Но е факт, всички го виждахме през годините, че Зафиров купува и купува имоти.

Веднъж го бях попитал писмено да обясни откъде са му парите – казал на тогавашния програмен директор на „Диана кабел”, че не съм аз човекът, на който ще обяснява.

Нямам лоши отношения със Зафиров, но фактите са такива. И става все по-опасна тази наказателна операция, в която могат да пострадат фатално и виновни, и невинни.

Виновните, знаем, трябва да ги поеме прокуратурата и съдът. Преди това обаче на ход е полицията, а тя не получава никакво съдействие от кръщелника на Сидеров.

Защо ли?….

Борислав Ненов

About the Author :