Защитеното жилище за възрастни в Болярово отпразнува пети рожден ден

IMGP2192На 16 септември 2014 година два приятни повода събраха обитателите и персонала на Защитеното жилище в град Болярово. Те с радост посрещнаха официалните си гости – общинският кмет Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева. Членовете на общинското ръководство винаги са били отзивчиви и са се старали да решават своевременно проблемите тук през тези пет години. Затова и за тях да са гости на поредното тържество бе истинско удоволствие и повод за поредна среща с всички тях.

С приветствие към всички се обърна управителят на Защитеното жилище Марина Танева. Тя направи кратка равносметка на изминалите пет години – за началото, трудностите, радостите от постигнатото. През цялото това време общинското ръководство се е стремяло да се отзовава и помага във всяка ситуация, за което госпожа Танева горещо  им благодари. Поздрави всички домуващи с петия рожден ден на техния общ дом. Обърна се и специално към Тодора Терзиева, изричайки мили думи, поздравявайки я с навършването на достолепната възраст 90 години.  Разбира се, поднесе и цветя подарък от името на всички присъстващи.

Христо Христов също се обърна към събралите с поздрав за двата приятни повода, събрали ги в този ден. Освен поздравителни адреси, той поднесе и подарък, като спомен за този юбилей. Пожела и на рожденичката още дълго години да ги събира на личния си празник. За общината винаги са били приоритет социалните услуги и ще продължава да е така. Грижите за възрастните и самотни хора и стремежът да се направят техните дни по-спокойни са една от основните грижи на общинското ръководство, сподели той.

Подарък и цветя баба Тодора получи и от приятелите си, обитаващи защитеното жилище. Част от тях, както и от персонала, я поздравиха и с песен. Имаше, разбира се и торта.

Незабравим ще остане без съмнение за всички този двоен празник, а тръгвайки си, гостите си пожелаха още много такива весели поводи за срещи.

About the Author :