Затруднена охрана на границата

DSC07728Липсата на полеви път около преградното съоръжение, изградено от военните, е най-големият проблем при охрана на границата на територията на Ямболска област. Това заяви областният управител Георги Чалъков след като посети българо-турската граница в региона и се запозна с проблемите по охраната й. Според него е абсолютно належащо да се изгради този път, защото в района на тези 30 км е почти невъзможно да се влезе дори и с високопроходима техника.

За целта има разработен проект, който по първоначални разчети е за 3,8 млн. лв., но се очаква съгласуването му с Министерство на финансите.

Освен това областният управител е провел среща с горските служители, с които са се договорили, че е необходимо да се изградят горски пътища, които да подобрят на 6-7 места достъпа на граничните полицаи по полевия път на преградното съоръжение в по-новата му част.

За нея областният управител коментира: „По-новото преградно съоръжение е добре направено, добър е и пътят покрай него. Проблемът е, че няма средства за неговата поддръжка, а тя е необходима, дори само за почистване на треви“.

About the Author :

Leave a reply