Затвор за шофьор причинил смърт на пешеходна пътека и избягал от местопроизшествието

bsadЧетири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи Любчо Д. на 62 г. от гр. Ямбол. Той е признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по
непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието.
Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в гр. Ямбол в тази част като правилна и законосъобразна.
Катастрофата е от 11.06.2016г. в гр. Ямбол на кръстовището на ул. “Граф Игнатиев” с ул. “Драма”, след магазин “Кауфланд”. При слънчево време с добра видимост и суха настилка възрастният мъж, управлявайки „Фиат Палио“ след употреба на алкохол – 1,84 промила, връхлетял с автомобиласи върху преминаващите по пешеходната пътека две жени. От удара телата
на пострадалите били качени върху капака на автомобила, пренесени и отхвърлени от него напред и надясно, като паднали на пътното платно.
След инцидента подсъдимият заобиколил жените, преминал през кръстовището, завил наляво и навлязъл с автомобила по съседна улица като напуснал мястото на пътно¬транспортното произшествие.
Свидетел на катастрофата го последвал със своя автомобил и междувременно сигнализирал органите на реда. При задържането му Любчо Д. видимо бил в нетрезво състояние и говорел неясно.
Пострадалите пешеходки били транспортирани за медицинска помощ и лечение в болницата в гр. Ямбол. Едната починала два дни по-късно.
Въззивната инстанция намали срока на наложеното на Любчо Д. наказание лишаване от право да се управлява МПС от завинаги на шест години.
Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС  в 15 – дневен срок от съобщаването му на страните.

About the Author :