Затвор за разпространение на наркотици

sad 11Ефективни наказания лишаване от свобода за държане на наркотици с цел разпространение получиха от Ямболски окръжен съд Митко Иванов и Мустафа Реджеб от гр. Ямбол. Митко Иванов ( на 43 г. от гр. Ямбол) призна вината си за това, че  през периода от 08.09.2016 г. до 10.01.2017 г. в гр. Ямбол, действайки при условията на продължавано престъпление, като извършител и в съучастие с Мустафа Реджеб от гр. Ямбол – като подбудител, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество – хероин, като деянието е осъществено при условията на опасен рецидив. На 08.09.2016 г. в гр. Ямбол, на ул.“Тимок“№ 16, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 15 броя пакетчета хероин, с общо тегло 0.253 грама и разпространил високорисково наркотично вещество хероин с общо тегло 0.068 грама, като ги продал на двама души. На 10.01.2017 г. в гр. Ямбол, подбудил Мустафа Реджеб да закупи с цел разпространение високорисково наркотично вещество – общо 50 броя пакетчета хероин. За тези престъпления Иванов получи от съда ефективно наказание от 1 г. и 6м. „лишаване от свобода“.

Мустафа Реджеб (на 27 г. от гр. Ямбол) призна вината си за това, че на 10. 01.2017г., действайки в съучастие с Митко Иванов като извършител, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високо рисково наркотично вещество 50 пакетчета хероин. За това престъпление Мустафа Реджеб получи  ефективно наказание от 1 г. „лишаване от свобода“.

Двамата мъже били задържани от служители на ОД на МВР – Ямбол, по време на проведена специализирана операция за превенция срещу разпространението на наркотици.

Иванов и Реджеб сключиха споразумение в съдебната зала, което бе одобрено от Окръжен съд –Ямбол и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

About the Author :

Leave a reply