Затвор за бияча на възрастния мъж в “Златен рог”

Ямбол, 28.11.2020 г.

Четири години затвор получи като присъда Красимир Т. заради безпричинното нападение и побой над възрастен мъж в ж. к-с “Златен рог” през февруари тази година. Районна прокуратура – Ямбол го обвини в причиняване на средна телесна повреда и съдът му наложи ефективно наказание. Красимир Т. е стар познайник на полицията и правоохрантелните органи. Съдът го призна за виновен, че е причинил средна телесна повреда на 65-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 19.02.2020 година в град Ямбол. То е квалифицирано по чл.131, ал.1, т.9, предл.2, т.12, пр. 1, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1 от НК, тъй като е извършено по хулигански подбуди и с особена жестокост.

По време на разследването е установено, че Красимир Т. е нападнал без причина пострадалия мъж. Нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото му. Те са причинили средна телесна повреда, изразяваща се в тежка черепно-мозъчна травма.

Наказанието, което е постановено по реда на съкратеното производство, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

About the Author :