Заради заразена с коронавирус служителка затварят за ден „Регистрация на МПС“ в КАТ

Ямбол, 30.09.2020 г.

Заради заразена с коронавирус служителка „Регистрация на МПС“ в сектор „Пътна полиция“ -Ямбол ще бъде затворен на 30 септември за извършване на дезинфекция. От службата уверяват, че не е имало опасност за клиентите, защото служителките са отделени от тях  зад гишета и периодично се извършва дезинфекция на повърхности.

Общо 6 са положителните проби в Ямболска област през изминалото денонощие. Освен служителката в КАТ, сред новозаразените са още две служителки на община „Тунджа“, които са били контактни на инфектираната им колежка. С положителна проба е и инспектор от Областна дирекция по безопасност на храните, мъж на 37 г., който работи в частна фирма и мъж на 23 г., който е студент, но все още няма контакти в учебното заведение, защото за тях не е започнала учебната година.

Жена на 75 г. от Ямбол, която е била с положителна проба за коронавирус,  е починала в болницата за хематологични заболявания в София на 26 септември, с което жертвите на Ковид 19 в региона станаха 29.

Общо 450 са случаите на коронавирус в Ямболска област, от тях 14 са в болница, 70 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 337, под карантина са 250 души.

Заради зачестилите случаи на коронавирус в различни администрации, от РЗИ съветват да се спазват стриктно препоръките за редовна дезинфекция на повърхности, за дистанция и правилно носене на маски. Здравните инспектори призовават и към самодисциплина и съветват хората със симптоми да не ходят на работа, а да потърсят личния си лекар или съдействие от РЗИ.

About the Author :

1 Comment to “Заради заразена с коронавирус служителка затварят за ден „Регистрация на МПС“ в КАТ”

Leave a reply