Засилените проверки отвориха работа на полицията

През последните дни, откакто вървят засилените полицейски проверки в цялата страна полицията в региона установи или разкри доста повече престъпления. Три поредни дни полицейският бюлетин е пълен със събития, докато преди това излизаше, че в Ямбол не се случва нищо.

Днешният полицейски бюлетин включва:

Задържани за кражба

Елховските полицаи задържаха трима младежи непосредствено след извършена кражба от търговски обект в града. Днес 14 януари, малко след полунощ служителите на реда се отзовали на сигнал за кражба от хранителен магазин. В резултат на проведените незабавни заградителни мероприятия на място са установени и задържани извършителите – двама 16-годишни и един 20-годишен, жители на Елхово.  Тримата проникнали в обекта, като разбили част от едната стена, след което задигнали  цигари, монети, ваучери на мобилни оператори, талони на държавната лотария и накити. Младежите са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ Елхово.

 Марихуана

Служители от РУ Стралджа иззеха марихуана от 21-годишен жител на града. На 13 януари,  в хода на полицейска операция, в района на ЖП гарата е извършена проверка на 21-годишния мъж, при която е установено, че той държи в себе си високорисково наркотично вещество. Иззети са 3 топчета със суха тревиста маса /около 2 гр/, която на наркотеста е реагирала положително на марихуана. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Без книжка

На 13 януари в 12.00 ч. на главен път І-7, до разслона за с. Кирилово,  при специализирана полицейска опрация е спрян за провeрка на лек автомобил «Сеат Толедо». В хода на проврката е установено, че водачът С.С. на 30 години, живущ в село Бояново управлява автомобила без да притежава валидно свидетелство за управляване на МПС, и след като е наказан многократно за същото деание в едногодишен срок – престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК. Работата по случая продължава.

Отново запален автомобил

На 14 януари в 02:30 часа от телефон 112 е получен сигнал, че в град Ямбол на ул. Хан Кубрат» гори автомобил. Отзовалите се на сигнала полицейски автопатрул и екип огнеборци са установили, че гори лек автомобил „БМВ 320”, собстваност на млада жена. Огънят е обгорил и задната част на паркиран в близост лек автомобил «Хонда». Пожарът е загасен от екип на РС ПБЗН-Ямбол. Нанесени са значителни материални щети по БМВ-то. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Ямбол.

Вчера бюлетивът беше по-скромен:

Хулиганство

В РУ- Стралджа е образувано бързо производство за хулиганство срещу И.Т. на 63 години от село Саранско. На 11 януари около 17:45 ч. на обществено място в село Саранско мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на висок глас обиждал и заплашвал граждани. Същият е отправил обиди и заплахи и към отзовалия се на сигнала за нарушение на обществeния ред полицейски служител, като деянието е съпроводено със съпротива на орган на властта – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Откраднати прозорци

В РУ – Елхово е получен сигнал, че през нощта на 11 срещу 12 януари е проникнато във фирмен цех на „Ал. Стамболийски” и е извършена кражба на 4 ПВЦ прозореца и една ПВЦ врата. По случая е образувано досъдебно производство.

Във вторник полицейската сводка отбеляза своя бум:

Иззета марихуана

Служители от РУ Ямбол иззеха марихуана от 21-годишен ямболлия. В хода на полицейска операция, на 9 януари  около 22:30 ч., в кв. “Г.Бенковски”, служителите извършили проверка на младия мъж, при която е установено, че той държи в себе си около 5 гр суха, тревиста маса. На направения наркотест веществото е реагирало положително на марихуана. Работата по случая продължава.

Разкрит палеж

Служители от РУ Тунджа разкриха палеж на товарен автомобил в село Победа. На 9 януари в 03:55 ч. в ОДМВР – Ямбол е получен  сигнал за пожар в товарен автомобил „Мерцедес 312Д” в с. Победа. Огънят е загасен от екип на ПБЗН – Ямбол. Нанесени са материални щети в кабинта. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пестъпното деяние е извършено в съучастие на три лица на възраст 38, 37 и 17 години, жители на село Симеоново. В разследването е изяснено,  че около два часа по-рано те са нанесли и увреждане на автомобила. Привлечени са в качеството им на обвиняеми за извършеното престъпление. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Разкрита кражба

За броени часове служители от РУ Елхово разкриха взломна кражба от фирмен склад. Вчера в полицията е постъпил сигнал, че около 22:30 ч. на 10 януари е била извършена взломна кражба на електрожен и 50 м ел. проводник от фирмено складово помещение в Елхово. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите – трима мъже на възраст 23, 25 и 28 години, всички от град Елхово. В хода на процесуално-следствените действия са намерени и инкриминираните вещи. Работата по случая продължава.

Непълнолетни задигат акумулатор

Двама непълнолетни са извършили кражба от лек автомобил в село Могила, разкриха служители от РУ Тунджа. Разследването започнало по сигнал, че в периода от 22 ноември до 30 декември 2015 г. след взломяване стъкло на лек автомобил “Опел”, паркиран пред частен дом е извършена кражба на акумулаторна батерия.  От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено че посегателството е извършено от двама непълнолетни младежи, жители на село Могила.

Кражба на телевизор

В РУ Тунджа е постъпил сигнал от 58-годишен мъж, че през нощта срещу 11 януари от къщата му в село Скалица, след взлом на прозорец е извършена кражба на телевизор. По случая е образувано досъдебно производство. 

Запалена кола

На 11 януари в 00:20 ч. от тел. 112 в дежурната част на РС ПБЗН Ямбол е получен сигнал за горящ автомобил на ямболската ул. „Ат. Кратунов”. При  пристигането на огнеборците на мястото колата “Ланд Ровър”, собственост на 28-годишен мъж е била обхваната цялата от огъня и почти унищожена. Причините за възникване на инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

About the Author :