Заседанието на комисията „Бюджет и финанси” се провали заради липса на кворум

DodovЗаседанието на комисията „Бюджет и финанси” към Общински съвет – Ямбол се провали заради липса на кворум. На него се явиха само трима от общо девет съветници и затова то беше отложено за 22 май. Не е ясно само дали заседанието на комисията не беше провалено, защото граждани и медии се възползваха от правото си да присъстват на него.

На заседанието дойдоха само зам.-председателят на комисията Павел Додов, Капка Йоргова и Драгомир Димитров. Нямаше нито един съветник от ГЕРБ, макар че не имат мнозинство във всяка комисия, за да могат сами да си взимат решения за всичко.

Този път обаче председателят на комисията Волен Дичев вече не е съветник, защото беше назначен за заместник-областен управител. Другият съветник от ГЕРБ, който отсъства по уважителни причини, е д-р Татяна Петкова, която се обадила предварително, че е възпрепятствена.

Всички останали съветници от ГЕРБ и от гласуващия винаги с ГЕРБ „Земеделски народен съюз” отсъстваха – това са Галин Костов, Иван Йорданов, Николай Костадинов и Явор Киров.

Може би за съветниците от ГЕРБ е по-важно да следват политиката на информационно затъмнение повече дори и от това да си свършат задълженията на съветници.

About the Author :

Leave a reply