Заседанието на Асоциацията по ВиК – Ямбол е пред провал

Marieta SivkovaПред провал е заседанието на Асоциацията по ВиК- Ямбол, насрочено за 17.03.2017 г. Петте общини в Ямболска област трябва да приемат бюджета на Асоциацията  за 2017 г., Бизнес- план за развитие на „ВиК“ ЕООД и отчет за дейността през 2016 г.  То се свиква със същия дневен ред като това на 16.02.2017 г. , което  трябваше да се председателства от новия областен управител и се отложи поради липса на кворум. От представителите на петте общини в Асоциацията, присъствие е имало само от Община “Тунджа”.  Учудващо е, че дори община Елхово, която е поискала  извънредна точка за даване на съгласие за изпълнение на проекта и за пречиствателна станция и рехабилитация на ВиК мрежата, не е пратила представител!  Макар, че областният управител ги е поканил 1 месец преди заседанието, кметовете не са внесли в общинските съвети  предложения за гласуване на позиция и мандат за заседанието  през февруари,  въпреки че всички проведоха сесии.

За мартенското заседание поканата от новия областен управител е изпратена на 17.02. , но все още няма свикана сесия в Ямбол, а остават 10 дни до заседанието.

Дали ще се стигне до варианта областния управител, за да защити интересите на гражданите,  да поиска от председателите на общински съвети да свикат сесии?!

Защото сесия в Ямбол трябва да има и не само за Асоциацията по ВиК, а и заради едномесечния срок за решение по подписката за местен Референдум, както и за отмяна на такса смет за 2017 г., която е в съда за незаконност.

Няма политика и партийност, проблемите са реални и засягат всички ни. В избори сме, и да не се крият управленците и снишават по- ниско, за да ги отмине вълната.

Да спазват ЗАКОНА и да си вършат работата. Институциите са създадени за да са в полза на хората!

Инж. Мариета Сивкова

Общински съветник

About the Author :

Leave a reply