Заразени са 12 души от персонала на социални центрове в Ямбол

Ямбол, 4.12.2020 г.

Общо 12 души от персонала на социални центрове и защитено жилище за младежи с увреждания в Ямбол са с положителни проби за коронавирус, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ в Ямбол.

Такива са резултатите от изследването на 29 души от персонала на два социални центъра и едно защитено жилище за младежи в Ямбол. От потребителите само един е дал положителен резултат за коронавирус, а преди седмица с Ковид 19 почина 29-годишен младеж с увреждания, настанен в един от социалните центрове.

Д-р Генчева съобщи, че вече е изтекла карантината на заразените близо 70 потребители на домовете за възрастни хора в Ямбол и в с. Болярско, община “Тунджа“. Ситуацията там е спокойна, домуващите в тях се чувстват добре, продължават да спазват засилени противоепидемични мерки по отношение н филтъра на персонала, носенето на маски, дезинфекция и забрана за свиждания и за напускане на домовете.

През следващата седмица предстои да бъде изследван персоналът и потребителите на последния социален център за деца с увреждания в Ямбол.

About the Author :

Leave a reply