Заразените с коронавирус в Ямболско станаха 56

Ямбол, 8.05.2020

Заразените с коронавирус в Ямболска област станаха 56, след като от Националния оперативен щаб съобщиха за още девет положителни проби (4 регистрирани преди 17 часа на 7 май, а 5 след 17 ч.).

От Националния оперативен щаб съобщиха и че един от заразните медици е в Ямбол, с което случаите на медицински специалисти вече се увеличи на 4 – трима лекари и един санитар.

От тези 56 положителни за Ковид 19 случаи 4 са починали, 6 са излекувани, а 46 са активни, като една част са настанени в болница, а други са изолирани в домовете си.

По данни на д-р Валентин Вълчев, зам.-директор по медицински дейности в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол в болницата има 25 пациенти с положителни проби – 13 в Инфекциозно отделение, 9 в белодлобно отделение и 3 в т. нар. Ковид-реанимация.

Процесът с приемането на пациенти е много динамичен, всеки ден линейки отвеждат нови болни от ромската махала, но заразените с Ковид – 19 от последните дни не са само от този квартал на Ямбол.

Днес по обяд изтича 24-часовата дезинфекция на Второ отделение по вътрешни болести и то ще заработи отново. Вчера то беше затворено заради санитар, дал положителна проба след контакт с болен пациент.

Снощи до късно в болницата са правили реорганизация на леглата в болницата, за да могат да бъдат приемани и пациенти с други заболявания, съобщи още д-р Вълчев.

About the Author :

Leave a reply