Заради концерта на ЛЮБЭ се обособяват допълнителни места за паркиране в Ямбол

картаСпециални мерки за улесняване на достъпа до центъра на града въвежда утре община Ямбол по повод предстоящия концерт на ЛЮБЭ. Емблематичната руска група ще излезе пред публика в 21.00 часа на централния площад след подобаващо подгряване от две ямболски групи – „Кросс“ и „Мотел“.

Заради очаквания наплив от почитатели на Николай Расторгуев и компания, всички паркинги в района около мястото на събитието ще са на разположение за прииждащите от цялата страна фенове. Обособяват се и допълнителни зони за паркиране. Предвижда се след изчерпването на местата в близките паркинг зони, движението по ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Страхил“ да бъде преобразувано в еднопосочно от Военния клуб до кръстовището с ул. „Преслав“. Дясната лента по посока на движението ще бъде освободена за паркиране, като движението ще се извършва еднопосочно, посока изток, само в лявото платно. Свободни места се обособяват също в районите на двата пазара, на Автогара – Ямбол, ул. „Индже войвода“ и паркинга до спортна зала „Диана“ в Градския парк.

За по-лесно ориентиране на гостите на Ямбол и осигуряване на безопасност и ред при паркирането, на възлови кръстовища ще бъдат разположени служители на полицията,  на Сектор Превенция и опазване на обществения ред към община Ямбол и от Общинското предприятие „Платени зони за паркиране“, които ще насочват автомобилите към най-близките подходящи места.

Общината призовава гражданите на Ямбол да не ползват личните си автомобили за придвижване до зоната на концерта, за да се осигури по-лесен достъп на автомобилите, идващи от страната и чужбина.

 

About the Author :