Започна ремонтът на тревната настилка на стадиона в Ямбол

stadion 1Започна ремонтът на футболния терен на Градския стадион в Ямбол. Финансирането на проекта за поставянето на новата тревна настилка е изцяло от Министерството на младежта и спорта и е резултат на поредица от разговори между министъра на спорта Красен Кралев и кмета на община Ямбол Георги Славов.

Необходимостта от ремонт и модернизиране на терена бе крайно належаща, заради което община Ямбол изготви проект с искане за 100% финансиране на стойност 378 827,28 лв. Предвижда се да бъде премахната старата тревна настилка, да се положи нова коренова зона и да се затреви, да се изградят дренажна и автоматична поливна системи. Срокът за изпълнение на дейностите е два месеца. По реконструкцията и обновяването на футболния терен работи Обединение “Стадион Ямбол 2015”, което е спечелило обществената поръчка, обявена от  Министерството на младежта и спорта.

stadion 2Градският стадион на Ямбол се ползва за тренировъчна и състезателна дейност от 12 спортни клуба, от учебни заведения и много граждани. Той е построен преди 45 години и за този период теренът е модернизиран само няколко пъти. През 2012 г. и 2013 г. беше извършена подмяна на малка част от коренната система и тревната настилка на футболния терен, но резултатът бе незадоволителен и краткотраен. Общата площ, която ще се реконструира е около 8000 кв. м.

Ремонтът на футболния терен на стадиона ще даде възможност за повишаване на нивото на спортната инфраструктура, създаване на по-благоприятни условия за постигане на високи спортни резултати, както и провеждане на значими футболни турнири от републикански мащаб за всички възрастови групи.

 

About the Author :