Започна реконструкцията на ул. “Индже войвода”

fbdfbf007a64a1c9f15727072f402e1aЗапочна реконструкцията на улица „Индже войвода”. Ремонтните работи се извършват в едното платно от пресечката с улица „Галац” в посока Обходен път „Юг”. Съгласно проекта, улицата ще бъде разширена и движението ще става вече в четири платна.

Дължината на целия участък е 1105 м, като започва след каргонския мост и завършва до обходен път Юг. Проектът за реконструкцията на „Индже войвода” предвижда обособяване на четири платна по 3.50 м., цялостно преасфалтиране, полагане на нови бордюри, изграждане на нови тротоари от двете страни, всеки с ширина 3 метра, с настилка от унипаваж и ново улично осветление.

Осветлението ще бъде съобразено с новите габарити на улицата. За реконструкцията му вече има избран изпълнител и сключен договор. Успоредно с това се извършват и дейностите по подмяна на водопровод и изграждане на канализация, които са в обхвата на проекта за водния цикъл на Ямбол.

Реконструкцията на една от най-натоварените пътни артерии в Ямбол ще се реализира на етапи, тъй като министерството на финансите предостави на общината едва 1,5 млн. от необходимите над 2,5 милиона лева. Първоначално ще бъдат ремонтирани две от платната.

С окончателното реализиране на проекта ще се облекчи трафика в този натоварен район от Ямбол, тъй като пътната артерия свързва централната част на града с Обходен път Юг, като обслужва и кварталите „Възраждане”, „Васил Левски” и „Каргона”. Ремонтът на „Индже войвода” е част от последователните усилия на община Ямбол в изпълнение на стратегията за обновяване на уличната мрежа в целия град.

 

About the Author :