Започна лятното училище по плуване, организирано от БЧК

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 1 август 2014г., на плувния басейн към Гимназия “Васил Левски” в град Ямбол  се проведе първото от общо 20 /двадесет/ занимания от обучителната програма „Лятно училище по плуване 2014г.”, организирана от БЧК-Ямбол.

„Лятно училище по плуване” към БЧК-Ямбол се реализира за четвърта поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 8-10 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и придобиване на знания за опасностите при къпане и плуване и начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.

След приключване на обучителната част, в края на месец август ще се проведе Воден празник, на който децата ще демонстрират наученото пред родители и гости и ще получат награди и грамоти за успешно завършено „Лятно училище по плуване 2014г.”.

Треньор на малките ученици е  Митко Янев – педагог и квалифициран воден спасител.

Плаващите средства за обучение по плуване са осигурени от „Спорт депо” АД, оторизиран представител на „SPEEDO” за България.

 

About the Author :