Започна имунизирането на учители в Ямбол

Ямбол, 5.02.2021 г.

С желаещите да се ваксинират учители от ПГ „Васил Левски“ и ПМГ „Ат. Радев“ започна днес имунизацията на педагози в Ямболска област, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол. Ваксинацията се извършва в новия имунизационен кабинет на РЗИ – Ямбол, който е оборудван с необходимите фризери и работи от 1 февруари.

Общо 450 души са изявили желание да бъдат ваксинирани в сферата на образованието, но списъците са отворени и към тях се присъединяват и нови кандидати, съобщи вчера Стойко Стойков, началник на Регионалното управление на образованието – Ямбол.  361 са желаещите учители от общо около 1570 (б. р. около 23 %), от непедагогическия персонал желаещите да се ваксинират са 89 от около 750 души (б. р. около 12 %). На този етап са осигурени ваксини за 42 учители.

Преподавателят по история Деян Брънков от ПМГ „Ат. Радев“ коментира, че е решил да се ваксинира, защото ваксините са спасили хората от доста болести, той като историк е учил за пандемии и е давал за пример на своите ученици какво се случва с Испанския грип и че взима повече жертви, отколкото Първата световна война. „Никой не може да даде 100 – процентова гаранция, но според мен е по-добре да се ваксинирам, отколкото да не го направя“, коментира още той и сподели, че повечето от колегите му ще се ваксинират, има и такива, които са изкарали болестта и имат антитела, но има и малка група, които няма да се ваксинират.

About the Author :

Leave a reply