Започнаха празничните прояви за 33-годишнина на община „Тунджа“

“Тунджа”, 22.09.2020

С концерти на младите и талантливи изпълнителки Ивета Костова и Даниела Косева в с. Хаджидимитрово и на обичаните и популярни творци Величка Русева и Румен Бошнаков в с. Миладиновци започнаха празнични прояви в община „Тунджа“ за 33-годишнина от създаването на общината. До 6 октомври, когато ще бъде кулминацията на празника, ще бъдат проведени над 40 събития в над две-трети от селата на общината. Освен концерти празничната програма по селата включва и театрални постановки на утвърдените актьори Велика Видева и Николай Вълканов.

На рождения ден на  общината е посветена и новата продукция „От Извора“ на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, чиято премиера ще бъде на 25 септември в читалището на село Тенево и на 2 октомври в зала „Диана“ в Ямбол.

В периода от 25 до 27 септември в най – малкото населено място на общината ще се проведе и първото издание на Пленера за млади творци „От Видинци до Париж“, посветен на творчеството на големия български художник Джон Попов и на колорита на българското село.

В програмата, посветена на рождения ден на общината са включени още пейнтбол игри по проект „Пъстра палитра – иновации за приобщаване“, образователни инициативи, общностни срещи и гостувания на клубовете на пенсионера.

About the Author :

1 Comment to “Започнаха празничните прояви за 33-годишнина на община „Тунджа“”
  • анонимен
    September 23, 2020 - Reply

    Една изкуствена община,без център. А естественият център ЯМБОЛ, който винаги е бил средище на близките около него села,е сам. Тази социалистическа глупост ,датираща от 1987 година я няма никъде по света. Даже и гробищата ни са в тази измислена община ,Тунджа,,. Крайно време е този експеримент да приключи и ЯМБОЛ отново да бъде естествен център на исторически прилежащите към него села. За съжаление така стана и с ПЛОВДИВ и ДОБРИЧ. Но всичко ще си дойде на мястото.

Leave a reply