Започва ремонтът на пътя Калчево – Победа – Челник

Ямбол, 3.07.2020

Днес – 3 юли, започва ремонтът на 6,7 км от път II-53 Калчево – Победа – Челник, между 161-ви и 168-ми км, в област Ямбол, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. Второкласният път е най-късата връзка между Ямбол и Бургас и Южното Черноморие и е предпочитан маршрут от тежкотоварния трафик от и към пристанище Бургас. По направлението за Средец и Бургас се ползва като алтернативен маршрут на АМ „Тракия“. В обновяването на отсечката, която не е обновявана от 1976 г., ще се вложат 14,7 млн. лв. от бюджета на АПИ.

Строителните работи включват нова асфалтова настилка, подобряване на отводняването, ремонт на водостоци, нова маркировка и пътни знаци. Срокът за изпълнение е до края на т. г.

Ремонтът е разделен на два етапа. Първият, който започва днес, е за отсечката между селата Калчево и Победа. По време на ремонтните дейности движението в участъка се пренасочва по обходен маршрут: от Калчево по третокласния път ІІІ-5308 Калчево – Саранско и по общинския път за с. Победа. След завършването на отсечката ще започне и вторият етап от ремонта между селата Победа и Челник.

В област Ямбол от началото на юни се ремонтират и още 8,6 км от път II-53 Сливен – Ямбол между Крушаре и Ямбол.

Ремонтните работи се изпълняват от пътноподдържащата фирма на републиканските пътища за област Ямбол.

Припомняме, че за този път местната общност и Областно пътно управление настояват за ремонт още преди 20 години. Миналата година дори жители от близките села организираха протест и след десетилетно ходене по мъките Агенция “Пътна инфраструктура” най-после осигури средства за ремонт.

About the Author :

Leave a reply